0800331471

Курс валюти на чорному ринку у Луцьку сьогодні

Чорний ринок валют у Луцьку

Курс валюти на чорному ринку в Україні є особливо актуальним. Регулярний попит на іноземну валюту сприяє тому, що з'являються напівлегальні організації, які приваблюють клієнтів привабливими умовами угод, цілодобовою роботою та високим курсом обміну. Луцьк є столицею Волинської області, яка межує з Польщею та Білорусією. У зв'язку з цим багато місцевих жителів часто обмінюють гроші, щоб відвідати ці та інші країни Європи.

Який курс валют в Україні на чорному ринку сьогодні

Офіційно регулюванням курсу валют у Луцьку та Україні загалом займається НБУ. Він щоденно оновлює поточні дані, які є орієнтиром для банків, пунктів обміну валют та чорного ринку. Саме Нацбанк встановлює курс національної грошової одиниці, створює золотовалютні запаси країни, організує операції з дорогоцінними металами.

Курс валют чорного ринку в Луцьку залежить від різних факторів:

  1. Стан економіки у світі та Україні. За будь-яких коливань ВВП, зростання інфляції, обсягу державного боргу та місцевого бюджету курс долар та інших валют змінюється. Якщо Україна отримає черговий транш, можна очікувати, що курс долара стрімко зміниться.
  2. Монетарна політика НБУ Нацбанк жорстко контролює національну валюту – гривню. Для запобігання інфляції він задіює інтервенції, змінює облікову ставку, контролює та обмежує міжнародні платіжні транзакції.
  3. Підвищення попиту серед місцевого населення. Самі мешканці та гості можуть впливати на стрибки вартості USD та інших валют. Якщо під час пандемії люди починають активно скуповувати долари та євро, то курс долара у Луцьку на чорному ринку підвищується. У таких умовах виникає дефіцит іноземних грошей, а національні гроші знецінюються.

У державних та комерційних банках немає можливості за раз купити чи продати велику суму доларів чи євро, тож люди шукають місця, де немає обмежень. Попит породжує пропозицію і люди змінюють свої заощадження за курсом, встановленим чорним ринком.

Чому на чорному ринку різний курс валют?

Сучасний чорний ринок – це не тільки вуличні міняли у підворіттях, але й різні інтернет-майданчики, які пропонують швидко та конфіденційно обміняти практично будь-яку валюту світу. У Луцьку курс долара чорного ринку приваблює вищими ставками. У кожному відділенні формується своя вартість грошових знаків, яка може змінюватися кілька разів на день залежно від часу доби, місцезнаходження, суми обміну та ін.

На відміну від банків та пунктів обміну валют, представники чорного ринку дуже легко можуть обдурити вас, підсунувши купюри, які вже вийшли з обороту, або підроблені екземпляри. Тоді ви просто втратите гроші, не маючи змоги щось довести. Як правило, нелегальні міняли розташовані по всіх точках міста, де є масові скупчення людей: ринки, супермаркети, підземні переходи, вокзали.

Від чого залежить курс валют на чорному ринку?

Насамперед вартість валюти на чорному ринку залежатиме від стану економіки країни. Ажіотаж серед населення збільшує ціну продажу долара. Важливо не піддаватися паніці, адже за стрімким зростанням курсу, що часто спостерігається у зміну сезонів, обов'язково піде падіння ціни.

Кожен продавець самостійно встановлює ціну продажу долара – чим привабливіша цифра, тим вищим буде ризик угоди. Чорний ринок застосовує ті ж курси, на яких базуються котирування міжбанку та НБУ, проте додає до них свій відсоток. Негласно вважається, що саме курс на тіньовому фінансовому ринку є реальним показником курсу валют у країні, оскільки відображає реальну потребу населення у валюті.

Курс долара в Луцьку на чорному ринку і так звана "доларизація" існують і розвиваються з низки причин:

  • адміністративні обмеження офіційного ринку обміну;
  • запровадження податків чи зборів із валютообмінних операцій, що невигідно для ведення легального бізнесу;
  • висока інфляція та волатильність гривні;
  • доларизація боргових зобов'язань;
  • глобальна недовіра до банківської системи.

Курс чорного ринку не прив'язаний до геополітичних подій, в основному, він залежить від самих міняйл та їх “апетитів”. Намагайтеся змінювати валюту в таких організаціях у мінімальних кількостях і тільки в крайніх випадках, також ретельно перевіряйте гроші, не відходячи від каси. Якщо немає впевненості у безпеках чорного ринку, обирайте обмінник у Луцьку КІТ Груп.