• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Швейцарський франк - альтернатива долару

Курс швейцарского франка

За останній час в Україні збільшилася популярність екзотичних валют. Як і раніше лідируючі позиції займають американський долар і євро, за останні роки до них підтягнувся британський фунт стерлінгів. Однак зацікавленість населення до інших іноземних валют зростає. Так, в гру включився і швейцарський франк. З такими валютами, як долар, євро, японська єна і фунт стерлінгів франк входить в п'ятірку іноземних грошей, які вільно конвертуються на міжнародному валютному ринку. З цим пов'язаний і вигідний обмін швейцарського франка на інші валюти світу.

Історія швейцарського франка

Швейцарський франк починає свою історію з середини 19 століття, в той час швейцарська валюта котирувалася 1 до 1 з французьким франком. Номінал CFH прирівнювався до 100 сантимів. До кінця 60-х років співвідношення швейцарського франка до золотовалютного запасу прирівнювалося до 0,2903 грамів золота і 4,5 грамів срібла. Швейцарська валюта була прив'язана до золота до 2000 року, після чого до цього дня дана прив'язка скасована. Протягом усього періоду часу швейцарський франк показував досить стабільні показники, тим самим залучаючи професійних гравців на міжнародному валютному ринку. Дана привабливість збереглася і в наші дні.

Значення швейцарського франка на світовій арені

До 2001 року перед появою євро швейцарський франк становив гарну альтернативу американському долару. Багато хто вибирає швейцарський франк як валюту, яка зможе зберегти всі ваші заощадження. Даний статус вона повністю підтверджує. Це обумовлено тим, що економіка Швейцарії досить розвинена і багато товарів, що виробляються в країні відправляється на експорт не тільки в Європу, але і в інші країни світу. Однак варто зауважити, що Швейцарія не входить до Євросоюзу, але при цьому курс швейцарського франка і євро практично однаковий. Даний взаємозв'язок спостерігається по відношенню до долара, коли змінюється його ціна на міжнародному валютному ринку. Надійність швейцарської валюти вимірюється стабільністю, стійкістю до зовнішніх чинників, як економічних, так і політичних. Тому дані параметри роблять зі швейцарського франка незалежну валюту.

Стабільність швейцарського франка

Так як Швейцарія не перебуває в Євросоюзі і не є членом ООН, вона утримує політичний і економічний нейтралітет. За рахунок цього в Швейцарії немає світових криз, як у інших країн. Не дарма швейцарські банки вважаються стабільними в світі, в них розміщують свої заощадження не тільки великі бізнесмени, а й політичні сили всіх країн світу. Однак варто відзначити той факт, що стабільність швейцарської валюти залежить від платоспроможності сусідніх країн, з якими активно веде зовнішню торгівлю Швейцарія.

Хто купує швейцарський франк в Україні?

В Україні швейцарська валюта є екзотичною і тільки починає набирати свою популярність. Однак купити її досить проблематично в тому плані, що різниця між купівлею і продажем вкрай висока. Вона не підійде для зберігання ваших заощаджень, а тільки для вкладення в активи, тому популярністю в Україні франк користується у професійних брокерів, які заробляють на різниці валют. Проаналізувати курс CFH ви можете на офіційному сайті Національного банку України, або ж в обмінних пунктах  КІТ Груп у вашому місті. Це допоможе вам ефективно вкласти гроші в валюту, при цьому непогано на ній заробити.